2008. május 26., hétfő

Rendszer elleni izgatás

Kaukázus


Pebo fn. ügynök jelentése



A két megfigyelt péntek délután 19:00-kor lépett ki a lakásból. A lány bicegett kissé, de határozott léptekkel haladtak ki a kapun, elgyalogoltak a Nyugati térig, majd a legelső ajtón a villamosra szálltak. Útközben a vezetőfülkébe kémleltek, azt nem tudtam megfejteni, miért.

19:27-kor leszálltak a légkondícionált Combino t. villamosról, a Petőfi Híd budai hídfő megállónál; ekkor gyanúm beigazolódott: a Zöld Pardon nevű ifjúsági szórakozóhelyre tartottak. Tudomásunk volt róla, hogy az az érintettek nem idegenkednek ettől a helytől sem, ahol magukat művésznek tartó személyek koncerteket tartottak.

A bejártanál pár pillantaig nyomukat veszítettem, mert aprópénzt kellett váltanom a bejutáshoz (számlát nem kaptam, de kérem költségem megtérítését). A megfigyelt fiúnak is váltania kellett, a lánynál volt 2 db százas.

Mikor újra rájuk találtam színes székeken ültek, a Zöld Pardon kiadványát lapozgatták. Megpróbáltam észrevétlenül a közelükben maradni, így hallottam, hogy az abban levő cikkekről beszélgettek. A fiú előtt egy korsó Kozel sör volt, a lány nem ivott semmit. Ilyen semmmittevéssel múlatták az idejüket, amíg 20:28-kor el nem kezdődött a koncert.

A zenekar (neve: Kaukázus) vidám hangulatban lépett színpadra. Nagyon pörgött a a basszusgitáros, a gitáros, a szintis, az énekes és a dobos – kezében az ütő.
A zenekar szövegeiben a fennáló rendszer ellenes jelszavak hangzottak el, a burzsoázia ellen uszítottak, mondandójukkal megpróbálják környezettudatos életmódra és tudatos fogyasztásra buzdítani fiatal közönségüket. A két megfigyelt az első sorokban tartózkodott, majd a koncert felénél elindultak a mosdó felé, majd mikor onnan visszatértek, már kissé hátrébb álltak meg. A zenekar végig feldobódott hangulatban zenélt, a tinilányok a rasztamenek és a két megfigyelt legnagyobb örömére.

A koncert végén, 21:52-kor az énekes, két középső ujját felmutatva ment le a színpadról, visszataps nem volt. Ekkor követnem kellett az embereimet, mert a helyszínt hamarosan elhagyták. De nem haza mentek, hanem a villamosról leszálltak az Oktogonnál és elsétáltak a Gödör Klubba, az Erzsébet térre. Észrevétlenül követtem őket. Ott hatalmas szabadtéri rendezvény volt, éppen a Nemjuci formáció zenélt. Ők angolul énekeltek, nagyon csapzottak voltak és pont befejezték, mikor odaértünk. Nagy meglepetésemre a Kaukázus Fűrész nevű gitárosa is ott volt a helyszínen, idesietett tehát koncertjük után ő is. A két megfigyelt nem sokáig tartózkodott a rendkívül zsúfolt helyen (a fiú vécéhez is lányok álltak sorba). Az utolsó metróval vonatoztak haza.



A III. Alosztály megjegyzései:
A jelentés azon megbízás alapján készült, miszerint figyelni kell a fent nevezetteket, mint gyülekezési jogukkal gyakran élő két gyanús elemet.

Feladatok:
Ebben a kérdéseben nem vázolták fel, kap-e az ügynök hasonló feladatokat, neki azt a feladatot adtuk, járjon minél több Kaukázus koncertre, és figyelje meg a koncerteket, valamint fordítsa magyarra a Nemjuci szövegeket.

Intézkedések:
A jelentés egyik példányát elküldtük a II ügyosztálynak ellenőrzésre, a többi elemet azonosítani fogjuk és ellenőrizni fogjuk, hogy megfelel-e a valóságnak.


Mikor? 2008. május 24. 20:30-21:52
Hol? Zöld Pardon
Mennyit? 200 Ft
Folyadék? 3 Kozel
Mennyire? 19+17,5= 36,5

Nincsenek megjegyzések: