2008. március 21., péntek

Mintha tudná merre menne

Suhancos
"Nem úgy fut az út sem, mintha tudná merre menne
Nem úgy ülök én sem, mintha alattam fotel lenne."

Backpackers' fesztivál volt Gödörben, 3 napos, ez volt az első napja, már jó rég elterveztük, hogy jövünk, merthogy lesz Suhancos, meg Zuboly. És jöttünk is, habár előző este lakásbúcsúztatón voltunk, bár a lakás nem búcsúzott és mi is csak nagyon későn a házigazdától, de pénteken azért nem volt könnyű dolgozni. Munka után pihentünk is picit, aztán nagynehezen összeszedtük magunkat és irány a Gödör.

Mikor megérkeztünk, épp a Sonar nevű formáció játszott, nem fogott meg minket, az énekes helyén álló férfi (azért fogalmazok ilyen óvatosan, mert amíg figyeltük- 5 perc - nem volt ének) nagydarab volt és a Rammstein énekesére emlékeztetett, a gitáros nagyon beleélte magát a játékába, a szintis pedig úgy táncolt, ahogyan egy szintis táncol. Olyan zenét játszottak, minta épp közeledne egy ellenséges űrhajó a föld felé, a kamera pedig a végtelen űrt mutatva rázoomolna erre a hajóra (a távolban pedig felsejlik a Föld képe).
Űrsebességel húztunk innen, nem kellett sokat várnunk szerencsére Fankadelire és a Suhancosra. Kicsit késett a nagybőgős (Győző) és miután behangolt (15 mp) el is kezdték. Borsó szerint nagyon izgultak és valóban, mikor feljöttek a színpadra, kissé meg voltak illetődve, pedig az elején nem voltunk sokan. Fankadeli mellett Szabó Balázs a formáció másik főszereplője, akiről azt írják, hogy az Üzenetrögzítő című albumra minden zenét ő játszott fel, összesen negyven hangszeren. Amit azért is könnyű elhinni, mert elsőre látszott, mennyire hiperaktív. A koncert után a pultnál egyszerre három lányt fűzött.
Békét:

A színpadon azért nem csak ketten voltak, habár érdekes elképzelni, hogyan játszott volna egyszerre negyven hangszeren Szabó Balázs. A már említett nagybőgős Győző mellett, volt egy őszbajuszú hegedűs bácsi és egy Tomi nevű boldog gitáros. Meg a technikai személyzet, amikor elszállt Fanka mikrofonja.
Nem ilyenre számítottunk. Nem ennyire érdekesre. Kicsit furcsa volt, mikor először olvastam, hogy a Suhancos meg a Zuboly egyszerre lép fel. Mivel a Suhancost inkább hip-hop csapatnak képzeltem, de most már egyértelmű a hasonlóság. Népzenei motívumok, érdekes kisérletezések. A koncertnek annyira barátságos hangulata volt, valahogy érezni lehetett, hogy a színpadon is kedves emberek vannak és, szeretik, amit csinálnak, nem unják, nem pénzért csinálják. Azt hiszem, az ilyet nevezik örömzenének. Másmiatt hívják így, de örültünk, hogy zenéltek.

Mikor?2008. március 21. 21:40-23.00
Hol? Gödör
Kivel? Borsóval
Mennyit? 1900 Ft
Folyadék? 2 sör
Mennyire? 18 + 18 = 36

Nincsenek megjegyzések: