2008. április 19., szombat

Koncert, ablakból


Wellcome




Nem sokáig voltam büszke arra, milyen jó helyet szereztem mindannyiuknak: amint elkezdődött a koncert, kiderült, hogy a basszusgitáros olyan közel van, hogy a hangszerével bármikor fejbevághat, ha nem figyel oda; a hangfalban támaszkodtunk meg és tulajdonképpen háttal van nekünk az egész zenekar. Úgyhogy az első két szám után kimentünk a helyről és az ablakon keresztül néztük a koncertet.

Egy kezdő zenekar nem válogathat, hogy hol lép fel, és pont ezért jók az ilyen koncertek. Zenélésre nem mondom, hogy alkalmatlan volt a szerencsi Vár-büfé nevezetű kocsma, sokkal inkább a zene nézésére, mivel arra nem nagyon volt hely, mert a zenekar úgy nyolc négyzetmétert elfoglalt, a tíz négyzetméteres helyből. A maradék két négyzetméteren voltak a szülők és a rajongók.Így jutott nekünk jobb híján az ablak, ami lényegesen nagyobb mozgásteret biztosított, meg szerencsére nagyon enyhe tavaszi este volt.


Ha létezik vakrandi, akkor ez vakkoncert volt (és nem a füstgép miatt). Nem tudtunk semmit a zenekarról. De azt gyorsan megállapítotam, hogy a felállás hagyományos: egy énekes, egy szólógitáros, egy basszeros, hátul meg a dobos. Rengeteg zenakar felállása ugyanez például a Hooligans-é is.

Nem azért jutott eszembe pont a Hooligans, mert ők is szerencsiek, hanem a dalszövegeket, az éneklési stílust, a hangszerelést hallva egyértelműen, határozottan, azonnal megállapíthatő, hogy egyelőre csak egy Hooligans epigon zenekar a Wellcome, ami önmagában nem baj, valahonnan el kell indulni (aztán majd kialakul a saját hangzás, blabla). Mert a tagokban van tehetség, az énekesnek van hangja, a dobos jól dobol, a gitárok rendesen szólnak. A számok rendesen össze vannak rakva, és simán el is tudták játszani a koncerten mind a 7-8 saját és a többi feldolgozás nótát is.

Ezt bebizonyítva egy több, mint kétórás koncertet adtak, annyira élvezték a zenét, hogy az sem zavarta őket, hogy már kifogytak a nézőkből és a számokból. Ismételték a dalokat, az énekes pedig talán egy stadionnyi embert képzelt maga elé, úgy kérte, hogy üvöltsék, a refréneket. Nem volt rossz szórakozás szombat estére és tuti, hogy ennél csak jobb lesz a Wellcome.


Hol? Vár-Büfé, Szerencs
Mikor? 2008.04.19 22.00-24.00
Kivel? Borsó, Ringi, Orsi
Mennyit? ingyenes
Folyadék? 3 sör 1 whisky
Mennyire? 9 + 4 = 13

Nincsenek megjegyzések: