2009. május 9., szombat

Zuboly

Hétnap és Hajnalpír friss és üde, előttük a másfél literes palackban otthon bekevert fröccs, vasas gyógyvíznek hihetnénk akár, ha figyelmen kívül hagynánk a helyszínt és a körülményeket.
A helyszín a belváros, az Erzsébet tér a körülmények pedig maradjanak jótékony homályban, nem mintha köd lenne, nyár van a tavaszban, Hétnap és Hajnalpír pedig lehuppan a fűbe, ölükben a már említett palack. Tekintetük a színpadra szegeződik, Rákóczi Ferenc konferálja fel a Zubolyt. - A Zuboly magyar eredetű férfinév, Arany János névalkotása. – okoskodik Hétnap, mindenki ellenőrizheti a wikipédián, ő is ott találta. EU-s utcafesztivál van, pólót osztogatak, aztán színpadra lép Ágoston Béla, de hol van Busa? Hétnap és Hajnalpír kiakad, mert MC Busa olyan szerves része a Zubolynak, mint Forma 1-es autónak a diffúzorr. Vagy a kipörgésgátló. Vagy olyanabb.
Busa helyett van 4 másik tag, egy széphangú lány, valamilyen Flóra, egy Szarvas Dávid nevű szájdobos főhelyettes, egy felkötött kezű rapper Dj és nemrapper Dj, nevüket szintén feledje jótékony homály, mert Hétnap és Hajnalpír memóriája sincs a csúcson, talán ha mégis vasas gyógyvíz van abban a palackban, akkor megjegyzik. Először percekig elégedetlenkednek, de aztán mégiscsak elragadja őket a zenei humor (vagy: humoros zene), a lány németül rappel, hihetetlen az egész, hihetetlenül jó. Játszanak sok új számot, állítólag ősszel jön az új lemez, ők állítják. Hétnap rutinos szaglószervét erős cannabis-szag csapja meg, Hajnalpír hátratekint, egy fiatal nő az, mellette babakocsi, benne gyerek (a babakocsiban). Nem hiszik el, amit látnak, Hétnap reménykedik benne, hogy eukaliptuszos gyógycigi, de Hajnalpír látja hogy nem az, mikor sodorja a következőt. Közben sír a gyerek, magához veszi. Fura, beteg idill.
Ágoston Béla persze zet nem látja, ő végig vigyorog, a közönség örül, nagyon jó a koncert, egyvalaki várja csak, hogy vége legyen, Rákóczi márt ott toporog a lépcsőn, kezében a sok okos EU-s kérdés, menne már a reflektorfénybe, nem sokat kell várnia, csak egy számot – igaz az van vagy 10 perces.


Hol? EU utcafesztivál, Budapest, Erzsébet tér
Mikor? 2009. 05.09 17:30-19:00
Mennyi? ingyenes
Mennyit? házi fröcsöt, sokat
Mennyire? 19+ 19 = 38 pont

Nincsenek megjegyzések: